Hacıbaba Pastaneleri 7 katlı yeni binasında üretim yapacak
Diyarbakır’da 38 yılı aşkın süredir şekerleme sektöründe adından söz ettiren ve birçok farklı lezzeti Türkiye’ye kazandıran Hacıbaba Pastanesi, 7 katlı yeni binasında sallama yönetmeliğine uygun yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 200 kişiye ekmek kaynağı olacak fabrika, bölgede tatlı fiyatlarının artmasının da önüne geçecek.
Pek çok farklı lezzeti Türkiye’ye getiren Hacıbaba Pastaneleri, Diyarbakır’daki 7 katlı üretim merkeziyle dünyayı tatlandıracak. Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yapımı devam eden fabrika binasından 58 çekirdeğin çıkarıldığını belirten Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. 200 kişinin ekmek yiyeceği fabrika ile Ortadoğu ve Avrupa’ya açacaklarını belirten Elaldı, “Bizim yeni fabrikamız depremden önce vardı. Burayı hızlı bir şekilde organize etmek için çalışmalarımıza başladık. ülkemizi sarsan bir deprem.Bu nedenle biraz geç de olsa binamızı deprem yönetmeliğine uygun yapmak istedik.Çok uğraştık.Binamızdan 58 çekirdek çıkardık.Geçen yıl ‘dünyaya açık’ bir program.Dünyaya açılımımız İstanbul’dan Avrupa’ya buradan Orta Doğu’ya olacak.Tatlı üretim tesisimizde yaklaşık 200 kişi çalışacak.Burada bu kadar insan çalışıyor bizim tabirle Başkanım “Pahalı satma az kazan, çok sat çok kazan” diye dünyaya açılmayı konuşmaya çalıştık.Bugün çok şükür o planlar bir bir gerçekleşiyor.İleride mesela biz Avrupa ve Orta Doğu çeşitlerimiz var Hacıbaba’yı dünyada marka yapmak istiyoruz. Büyük konuşuyoruz ama boşuna konuşmuyoruz” dedi.
Faaliyete geçecek fabrikanın iç mimarı Sedat Baran da binanın 2 bin 300 metrekare kapalı alana sahip depreme dayanıklı bir yapı olduğunu belirtti. Baran, “Mimarlık olarak sürekli gündemin tarzını takip ediyoruz ve yeniliklere her zaman açığız. Yılmaz Elaldı’nın da desteğiyle her alanda yeni teknolojileri her zaman kendi şirketimize uyarlamaya çalışıyoruz. Mevcut yapımız bir 2.300 metrekare kapalı alana sahip sağlam ve güvenilir yapı.Sistemlerimizi 2023 deprem yönetmeliğine uygun formüllerden çekiyoruz.Bununla bütünleşik olarak en önem verdiğimiz şey hijyen.Tamamen epoksi kullanıyoruz, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü kurallarına uygun olarak tabanlarımızda bakteri içermeyen özel çalışmalar. – DİYARBAKIR